С мярка за неотклонение “парична гаранция” бе освободен обвиненият за сблъсъка на бул. “Ситняково” отпреди няколко дни. Георги Георгиев ще трябва да внесе 500 лева. Това стана ясно от решението на Софийския районен съд, който заседава днес.

Магистратите са заключили, че не съществува опасност Георгиев да се укрие или да извърши друго престъпление. Няма особен цинизъм и дързост в действията му, каквото е обвинението, посочват още от съда.

ФрогНюз припомня, че до ареста на Георгиев се стигна след ескалацията на напрежението на бул. “Ситняково”, където протестиращи блокираха кръстовището в района на Румънското посолство. Именно там, през блокадата се опита да премине жена с кола, въпреки че пред автомобила имаше хора. Впоследствие возилото бе натрошено, а деянието на жената – заклеймено като провокация. Впоследствие се разбра още, че в колата са пътували и деца.

Според магистратите, шофьорката донякъде е предопределила, че децата й стават свидетели, минавайки през множеството, а агресията не е била насочена към тях – задните стъкла на колата са здрави.

Източник: Фрогнюз