Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в сряда разполагането на допълнителни федерални сили в засегнатия от протест град в Средния Запад Кеноша, след като двама души бяха застреляни във вторник през нощта, предава AFP

„НЯМА да позволим грабежи, палежи, насилие и беззаконие по американските улици“, написа Тръмп във „Туитър“, ден след демонстрации заради поредната стрелба срещу чернокож, извършена от полицейски служител.

“Днес, ще изпращам федералните правоприлагащи органи и Националната гвардия в Кеноша, Уисконсин за възстановяване на ЗАКОНА и РЕДА!”

Тръмп направи това съобщение, след като разговаря с губернатора на Уисконсин Тони Евърс, който ден по-рано обяви, че разрешава увеличаване на подкрепата на Националната гвардия за окръга до 250 членове.

За двойното убийството е арестуван 17-годишен младеж в град Антиохия, щата Илинойс.

„Тази сутрин властите на окръг Кеноша издадоха заповед за арест на лицето, отговорно за инцидента, като го обвиниха в умишлено убийство от първа степен“, заявиха от полицията в Антиохия.

„Заподозреният в този инцидент, 17-годишен жител на Антиохия, понастоящем е в ареста на окръг Лейк в очакване на съдебно изслушване за прехвърляне в Уисконсин.“

Източник: Агенция “Фокус”