Вътрешната проверка в НСО, разпоредена заради изтеклите в интернет снимки, за които се твърди, че са от спалнята на премиера Бойко Борисов и на които се вижда нощно шкафче с пачки евро, кюлчета злато и пистолет, не е открила данни сигурността на министър-председателя да е била компрометирана. Това пише в. “Сега”

От службата отказаха коментар, тъй като на 11 август документацията по проверката е изискана от Софийската градска прокуратура във връзка с образувано от тях производство.

Снимката на спящия Борисов се оказва автентична, а останалите са специално аранжирани.

На 3 август прокуратурата съобщи, че е образувала разследване за използване на незаконно специално техническо средство. (Това е текстът от НК, по който обикновено се разследват изтекли записи и след това делата се прекратяват, без да се провери съдържанието на разговорите.)

На 25 юни е назначена експертиза на снимките и аудиозаписите. По това дело се работи и по записите с гласа на Борисов, които бяха разпространени от юни насам. “По случая са изискани и са постъпили материали от Национална служба охрана. В качеството си на директор на НСО е разпитан ген. Красимир Станчев (той подаде оставка през юли покрай скандалите около сарая на Ахмед Доган в Росенец)”.

Още след публикуването на снимките Станчев беше категоричен, че няма как те да са дело на някой от НСО, нито да са направени с помощта на охранителите.