За 52 дни променихме не малко неща. Не толкова колкото ни се иска и не толкова бързо, но пътят е дълъг, трънлив и срещу нас, каза Николай Хаджигенов – един от инициаторите на протестите срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев

Той говори на импровизираната трибуна в близост до фонтана пред Президентството по време на 52-рия ден на протестите.

По думите му полицията вече е започнала да разширява зоната за сигурност, защото се подготвя за 2 септември, когато е планиран мащабен протест по повод началото на парламентарната сесия на депутатите.

Хаджигенов допълни, че тогава протестиращите ще се почувстват като опълченците на Шипка, той призова хората да се не се страхуват. „Борисов, дали си готов за нас? – попита Хаджигенов. Според него хората са допуснали Бойко Борисов да превърне Народното събрание в личен негов инструмент.

Причината протестиращите да настояват за оставката на правителството е корупцията, която е прояла целия Министерски съвет и цялата върхушка в държавното и местното управление, изтъкна Хаджигенов.

„Каскетът, който е инструмент за насилие, тормоз и инквизиция, някога беше известна като Прокуратура“, добави той. Затова Хаджигенов се закани, че това е следващото нещо, което трябва протестиращите да променят.

На 2-ри септември ще извоюваме не само свободата си, ще трябва да изрежем тумора, който е проял тялото на държавата. Така че ще повтаряме всеки ден – Мен не ме е страх, нас не ни е страх от тях. Ние на 2 септември от 8.00 часа ще покажем на всички тях, че нас не ни е страх и краят им е близо“, завърши Николай Хаджигенов.

Инициаторите раздават лепящи се стикери по повод планирания протест на 2-ри септември.

Източник: Факти