„Вчера съм провел над 200 телефонни разговора. Още не мога да се почувствам нормално, нещата ще се оправят. Синът ми е добре“, каза за bTV собственикът на „Хиполенд“ Мариан Колев. Както е известно, в петък Икономическа полиция, Главна дирекция “Надзор на пазара” и данъчните провериха под надзора на прокуратурата във веригата за детски играчки “Хиполенд”

Те влязоха в магазините на фирмата ден след като изпълнителният директор Мариан Колев се оплака, че полицията едва не е ослепила 17-годишния му син, който бил напръскан от упор газ на протеста на 2 септември.

Служители на компанията редовно участват в протестите срещу правителството и главния прокурор. От МВР посочиха, че акцията е за противодействие на некоректни търговски практики и закононарушения при внос и търговия с карго стоки.

„Всички тези институции са длъжни да правят проверки. Изненадата е, че едновременно три различни инстанции да дойдат на проверка и случайно да съвпада с някакво изявление, което съм дал във фейсбук страницата на фирмата ни. Някой път случайностите са прекалено случайни“, каза още той. – „Дали сме некоректни или не могат да кажат нашите клиенти, партньори, доставчици. С някои от тях сме от 15 години заедно. Всички ни уважават.

След съобщението за акцията, тази реакция ме втрещи, благодаря на всички граждани. Това показа имиджа ни в очите на обществото“, добави Колев.

„Бях изненадан, някъде към 3:30 ме потърси министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. Беше доста коректно, спокойно, само, че той ми сподели, че е изненадан и ядосан, от това, което се случва. Поинтересува се за сина ми, за това което се случва. Той беше сърдит, че нещо става без неговото знание. Една такава акция ме тревожи, нещо ако минава през главата на министъра, кой натиска копчето, кой казва да“, каза още той.

„Не ми харесва изобщо средата, не ми харесва, че децата ни не желаят да остават в България. В училището на сина ми около 100 деца ще завършат тази година, от тях има 1 който е обявил, че ще продължи образованието си в България – сина ми.

Защо нашите деца не искат да останат тук?“, каза още той. „Не познавам Александър Сталийски, не познавам Пеевски. Фирма на Сталийски ми беше отправила предложение да купи фирмата. Един от близките на Сталийски е казал: Ако продължавате да протестирате, ще ви фалираме за 2 минути“, каза собственикът на „Хиполенд“.