Информацията бе светкавично препечатана като по команда от всички жълти сайтове и медии, свързани с премиера Бойко  Борисов и  депутата от ДПС Делян Пеевски. Авторът на статията се е подписал като Рафаел Алварадо. Журналистът Сашо Диков  от „Евроком“ прави връзка с него и той се оказва с презиме Димитров. В началото въпросният Димитров, който същевременно е и почетен консул на Колумбия, се съгласява за интервю, но след това отказва по неясни причини. Не дава обяснение за това какви доказателства има за твърденията си във въпросната публикация. Уточнява само, че от няколко дни вече не е консул.  


Адвокат Николай Хаджигенов от „Отровното трио пише във Фейсбук по този повод:

„Опс, отново с 200?

Прословутата „статия“ в испанския АВС препечатана от де що има кафяви/про правителствени медии е писана от техен кореспондент, който удобно е спестил фамилното си име, което е ….Димитров и който живее или работи на следният адрес: София, ж.к „Яворов“, бл.43 и е кафява отгоре до долу, разбира се.

По повод публикацията в „АВС“ журналистът Георги Готев от „Евроактив“ предупреди във Фейсбук преди няколко дни: „Борисов се опитва да подкупи чужди медии да публикуват статии на основата на неговите (на Пеевски) опорки. Досега само испанският ABC, вестникът на носталгиците на Франко, си изцапа ръцете с такова нещо. Интересно е има ли държавна поръчка за правителствен пиар, как е взето решението, кой е спечелил. Ако се разкрие днес, ББ трябва да подаде оставка на секундата“.


Само ден след това предупреждение идентична статия със същите тези се появи в румънския сайт: ”Romania Libera”. Журналистът Владимир Береану бързо обясни пред Фрог, че в материла са събрани текстове от българския Блиц, който открито пропагандира политиката на корпулентния бизнесмен и депутат Делян Пеевски и управляващите.

Предаването на Сашо Диков за статията и нейния автор можете да видите ТУК!

Източник: Frognews