Според администрацията на Белия дом американският лидер отново критикува процедурата за гласуване по пощата, предадоха световните информационни агенции

Американският президент Доналд Тръмп заяви пред журналисти, че не е сигурен за честността на предстоящите избори през ноември. Интервюто на Тръмп с пресата на южната поляна на Белия дом се излъчи от водещи американски телевизионни канали. 
„Трябва да бъдем много внимателни с гласуването по пощата“, каза той. „Трябва да сме сигурни в честността на [предстоящите] избори, но аз не съм сигурен“, каза американският президент.

По-рано републиканецът Тръмп призна, че само върховният съд на САЩ ще определи резултата от предстоящите избори през ноември. Ръководителят на Белия дом многократно критикува метода за гласуване по пощата, който демократите предлагат да се използва широко на предстоящите избори поради пандемията от коронавирус. 

Този метод не позволява точно и бързо обобщаване на резултатите от гласуването, убеден е ръководителят на американската администрация. Той обясни, че има предвид преди всичко заплахата от мащабно фалшифициране и подмяна на бюлетини, гласуване на „мъртви души“, както и лица, които нямат право да участват в избори. Тръмп каза още, че гласуването по пощата прави предстоящите избори уязвими за чужда намеса.

Източник: БГНЕС