Френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен определи като терористичен акт нападението срещу двамата журналисти край старата сграда на седмичника „Шарли Ебдо” в Париж

„Очевидно е, че това терористичен акт. Това е станало на улицата, на която се намира редакцията на „Шарли Ебдо”, те са действали, както действат терористите. Без никакво съмнение, това е нова кървава атака срещу нашата страна, срещу журналистите“, заяви министърът по телевизия France 2. 

Малко преди изявлението му полиция задържа още петима лица, заподозрени в хода на разследването за нападението в Париж срещу двама граждани до старата сграда на списанието Charlie Hebdo, съобщи телевизия BFMTV. „Задържани са още пет души”, казва се в съобщението на телевизията в Twitter.

По-рано в петък неизвестни са нападнали граждани в сградата, в която по-рано се помещаваше сатиричното списание „Шарли Ебдо”. 

Инцидентът се е разиграл в 11-ти окръг на Париж. Ранени са четирима души, двама от които са в изключително тежко състояние. 

От местопроизшествието са избягали двама човека, които малко по-късно полицията е успяла да открие и задържи. По информация на френските медии, двама от пострадалите са служители на информационната агенция „Premières Lignes”, чиято редакция се помещава в бившите офиси на ”Шарли Ебдо”.

Източник: БГНЕС