Жега в щаба на Доналд Тръмп по време на изборите за президент в Съединените американски щати

Държавният глава написа в „Туитър”, че конкурентите му се опитват да откраднат изборите, но той няма да го допусне.

Ето думите му от профила му в социалната мрежа, който в последните години стана основна негова трибуна: „Те се опитват да откраднат изборите, ние няма да им позволим. Не може да се гласува след затварянето на секциите”, категоричен е той.

Минути след публикацията му държавният глава на САЩ излезе и направи изявление: „Чувстваме се доволни от постигнатото, вярвам, че сме на път да спечелим тези избори. Важно е да имаме търпение и да се преброи и последния глас”, категоричен е той.

„Отсега може да кажем, че печелим камарата на представителите, сега трябва да спечелим и Белия дом”, добави Тръмп.

Републиканците към момента изравняват, а според някои информации даже успяват да пробият. Въпреки всичко е рано да се каже кой от двамата кандидати ще спечели изборите.

Въпреки това Тръмп е покани 250 гости в Белия дом, с които маква да ознаменува победата си.

Няма информация за големи щати като Мичиган, Уисконсин и Пенсилвания. Към момента е ясно, че Тръмп печели Флорида и Охайо, а Байдън Калифорния.

Тези избори ще останат като исторически, след като се счупи повече от вековен рекорд за избирателна активност. За първи път от началото на 20 век се наблюдава толкова висока избирателна активност.

На тези избори е регистрирана най-високата избирателна активност за повече от век и заради това броенето в някои щати няма да приключи в изборната нощ.

Общо 230 милиона американци имат право да изберат, който да ръководи Съединенити щати в следващите четири години. Припомняме, че човекът, който достигне пръв цифрата от 270 ще бъде новият президент на САЩ. Все още е рано да се вдигат знамена и да се правят партита, коментират анализатори. Всичко ще се реши в последния момент.