Капитанът на футболния национален отбор на Русия Артьом Дзюба беше изваден от състава заради скандално видео, на което се вижда как мастурбира.

Дзюба няма да помага на съотборниците си в предстоящите важни мачове с Молдова, Турция и Сърбия.

„Ситуация с Артьом Дзюба няма нищо общо с руския национален отбор от спортна гледна точка. Няма да коментираме случилото се. Треньорското ръководство обаче е наясно, че трябва да се подготви за следващите мачове с максимална концентрация и да не се разсейва със странични неща. Днес решихме да не повикаме Артьом Дзюба заради събрания негативизъм. Той ще има време да нормализира ситуацията и се надявам този въпрос да не бъде повдиган по време на работата на отбора“, каза националния селекционер Станислав Черчесов.

След появата на видеото Дзюба изтри профила си в социалната мрежа Инстаграм и още не го е коментирал.

Руските медии съобщават, че видео материала е заснет от самия играч преди година и не ясно как е изтекъл в публичното пространство.

32-годишният централен нападател на Зенит е важна част от националния отбор и е неизменна част от титулярния състав. Русия води група 3 на Дивизия „B“ в Лигата на нациите, където са още отборите на Унгария, Турция и Сърбия.

Източник: ДИР