„Средният път е лишен от крайни решения, защото в тях са прикрито вплетени… страх и алчност. Говоря за средния път за решения на проблемите. Съществуването на коронавируса е факт, както е и факт, че част от нас ще платят с живота си, но…“, написа в профила си във Фейсбук Светльо Витков – бившият общински съветник и лидер на „Глас Народен“

Фронтменът на Светльо & The Legends сподели мнението си, че големият проблем и бич за човечеството са медиите. Лошото според него е, че хората вече се информират от телевизията, а не от книгите.

Ето и останалата част от позицията на Витков:

„Всички заплащаме цената за това, че живеем във времена на загубена духовност, прекалена раждаемост, прекалена консумация и съответното затъпяване. Както на сетива, така и на разсъдък.

Всъщност, проблемът на прекомерната раждаемост, пренаселеност и консумация е в намаляването на образоваността и на изкривяване на ценностната система и в увеличаване на консумацията, без съобразяване със средата – съответно увеличаване на агресивността, при невъзможност за сравнително задоволяване на изкуствено породената потребност от… медиите, които са в основата на изграждането на днешните ценности.

Най-големият враг на всеки един жив човек днес… това са медиите. Не заради друго, а заради генезиса на тяхното съществуване. Те в основата си са търговски дружества, чиято основна цел е – печалба, а основна дейност – информираност на “населението”. Затова и информацията им минава първо през печалбата, а след това през достоверността и ролята, която притежават за сформиране на ценностна система.

В миналото информацията е била в книгите. Днес е в телевизията.

Но книгите, за разлика от телевизията, са израз на гледната точка на автора. Затова богатството на информираността е била в съпоставка на различните гледни точки, което в телевизията не съществува.

Да го ду***е! Канал 1, Би Ти Ви и Нова!“