До края на годината остава повече от месец, а ние вече нямаме търпение тя да свърши.

В тревожни времена като тези хората имат склонност да се обръщат към мистичното, свръхествественото, за да търсят тълкувание и спасение. А истината е, че астролозите и нумеролозите многократно алармираха за хаоса и глобалните сътресения, които са на път да ни се случат. Всъщност те ни предупреждаваха от години. Те бяха убедени, че ни очаква необикновена година: в нея има две двойки числа, тя ще е високосна и ще открие нов дванадесетгодишен цикъл.

Напомняме, че самата Ванга предрича, че през 2020 година светът ще бъде изправен през сериозен шок в два специфични дни. Това са дните, в които има натрупания на пет двойки – 22 февруари 2020 и 22 декември 2020.

В целия календар на 2020-та са пръснати редки небесни събития, които неминуемо оставиха своя отпечатък върху живота ни.

Нека си припомним най-ключовите от тях (+ една изненада, която ви очаква накрая):

Епичен съвпад на планети

Започваме с кратко пояснение: съвпад на планети е когато две (или повече) планети навлизат в един и същи знак на зодиака и комбинират или усилват своята енергия. Разбира се, това е нещо нормално, но, когато става въпрос за бавно движещи се планети, астрологичното събитие е рядко и мощно.

През 2020-та има три планетарни съвпада, като всяко от тях включва социална и трансцендентална външна планета. В центъра на редките транзити тази година са съединенията, включващи Сатурн, Юпитер и Плутон. Те се срещат помежду си в Козирог с широката цел да деконструират основните аспекти на нашия живот в името на нашата лична и колективна еволюция.

Юпитер в Козирог: образува се вълшебен прозорец

От 02.12.19 до 19.12.20 Юпитер ще бъде в Козирог. Той ни напомни за неговия предишен транзит през 2008-та. Астролозите алармираха, че ще ни върне в едно трудно време на криза в много отношения – и емоционална, и икономическа! Той мина през много и различни аспекти при своя транзит в Козирог.

Всичко започна още от първия месец.

На 10 януари станахме свидетели на едно от най-опасните Пълнолуния за годината и първото Пълнолуние за това десетилетие. То се смята за опасно, но и много мощно, защото съвпада и с Лунното затъмнение.

Това не е всичко! Небесното събитие бледнееше пред интензивния съвпад на Плутон и Сатурн в Козирог на 12-ти януари, който за последен път се случва чак през 1518-та година. Всеки път, когато тези двама космически играчи се срещнат под какъвто и да е знак, ние преживяваме сериозни глобални промени.

Всички тези събития ни изпратиха страховитото вселенско послание, че „всичко тепърва започва“. Е, вече знаем какво е означавало всичко това.

Всички осем планети са ретроградни през 2020-та, а Меркурий – цели три пъти – от 17 февруари до 10 март; от 18 юни до 12 юли; от 14 октомври до 3 ноември.

Никак не е случайно, че всички планети са ретроградни през тази година, дори тези, за които това е рядкост – Марс и Венера.

В този дълъг ретрограден маратон особено труден беше периодът от май до октомври, когато трите висши планети също обърнаха движението си.

Лятото не е време за почивка

На 21 юни – не само най-дългият ден в годината, но и началото на астрономическото лято, станахме свидетели на слънчевото затъмнение, наречено „Огнен пръстен“.

То се случи по време на Новолуние в знака на Рака – разрушителните влияния бяха изключително силни. Според астролозите това затъмнение даде старт на последния етап от преструктурирането на живота на повечето хора, през което са преминавали през последните 2-3 години.

Мощта на Ретроградния Марс в Овен

От 9 септември до 14-ти ноември Марс е ретрограден. Тази планета е известна изключително агресивната си природа.

При нормално движение напред, тази енергия лесно се насочва от хората в правилната посока, но щом Марс започне да се движи в обратна посока, всичко изведнъж става напълно непредсказуемо.

А какво ни предстои?

Най-тъмно е преди зазоряване, а според астрологичните транзити, утрото идва през декември 2020. Очакват ни две мощни астрологични събития, които ще ни донесат нова надежда за новата година.

Източник: Pik.bg