Недоволните от сегашното управление изчетоха декларация в защита на медията, която единствена всеки ден отразява на живо изцяло протестите им

Протестиращи срещу правителството и главния прокурор се събраха пред редакцията на АЛФА ТВ, за да изкажат съпричастността си към медията. Повод за демонстрацията им беше спирането на националното разпространение на телевизионния й сигнал от Виваком ден по-рано.

Недоволните от сегашното управление изчетоха декларация в защита на медията, която единствена всеки ден отразява на живо изцяло протестите им. Чрез ефира на АЛФА техните думи достигат до голяма част от българските граждани, а в момента това не е възможно, заради една чуждестранна компания.

За първи път от началото на гражданското недоволство Волен Сидеров се срещна с протестиращите, за да им благодари за подкрепата към АЛФА ТВ. Той посочи, че за да има честни избори, трябва да насочат вниманието си към държавната фирма „Информационно обслужване”. Там реално се решават резултатите от вота.

„Аз не искам да бъда във властта. Искам да предам моят опит на вас. Искам да дам път, посока и стимул на всички млади и честни хора, които да поемат властта и да управляват морално. Да управляват справедливо и в името на народа”, заяви Сидеров пред събралите се в подкрепа на АЛФА ТВ.

Вижте повече във видеото: