Здравната система работи в режим на много високи обороти и се надявам да не се изтъкват само нелицеприятните примери

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и на Комисията по здравеопазването в Народното събрание д-р Даниела Дариткова в предаването Лице в лице по bTV във връзка със случая с двамата починали пациенти с COVID-19 в Пловдив.

„Разбира се, трагично изглеждаха днес нещата от репортажа на bTV, но в същото време моите колеги се борят ежедневно и спасяват хиляди хора. Те работят денонощно и заслужават уважението и респекта, които им отдавахме в началото на здравната криза – тогава, когато не бяга особено натоварени“, допълни тя.

Д-р Дариткова подчерта, че сега всички медици трябва да бъдат максимално мобилизирани и да спазват мерките, защото натоварването на системата трябва да бъде такова, че да може да се окаже помощ на всеки пациент.

„В същото време моите колеги трябва да знаят, че няма как да се справим, ако всеки не поеме своята отговорност. Това е, към което апелираме през цялото време – от общопрактикуващите лекари, до реанимационните отделения, всеки трябва да бъде максимално ангажиран с грижата за пациента“, изтъкна тя.