Олигархическото семейство Евгения и Николай Баневи е напът да се разпадне. Приватизаторът, който лежи вече близо 2 години в ареста, бил тотално забравен от съпругата си, пусната на свобода миналата есен след 8 месеца в тъмницата.

Откакто била на свобода, Банева не е посетила нито веднъж мъжа си, въпреки че има право да го прави два пъти в месеца. Ако се вярва на мълвата, обикаляща бизнес средите, Евгения не комуникира и с неговата майка и своя свекърва – Мария. Това допълнително подклажда слуховете, че Банева обмисля развод с Николай, пише столичен таблоид. 

Според близки до олигарсите, засега няма официална молба за развод в съда от къдрокосата аферистка, но това щяло да се случи много скоро. Самият Банев вече изпаднал няколко пъти в нервни кризи зад решетките и споделял пред съкилийниците си: „Жена ми ме предаде!“, твърди още изданието, позовавайки се на свои източници от затвора. 

Някои подозират, че съпругата на Николай Банев планира да се разведе с него, за да облекчи положението си. Мълви се, че Евгения може да се превърне в защитен свидител срещу мъжа си, най-малкото защото според Прокуратурата, а и според множество свидетели, именно половинката на олигарха е въртяла повече измамни схеми в приватизираните предприятия.

Според друга версия обаче двамата съпрузи обмислят развод в отчаян опит да спасят каквото могат от богатството си.

Държавното обвинение погна семейство Баневи за източени 85 милиона лева от „Полимери“ – Девня, „Елма“, химическия завод „Панайот Волов“ в Шумен и топлофикацията в Казанлък. Отделно, Баневи са спестили чрез данъчни измами плащането на близо 3 милиона лева данъци. Семейството е подсъдимо и за пране на пари – 590 милиона лева. Ако бъдат признати за виновни, олигарсите могат да се сдобият с 10-годишни присъди.

Източник: pik.bg