Червеният депутат остави сина си гол като пушка

Солидна част от наследство на баща си е загубил плейбоят Християн Гущеров. Без много шум бившият червен депутат и мощен бизнесмен Добромир Гущеров е прибрал имущество за десетки милиони левове от единствения си син, прочул се през последните години основно със светските си изяви, пишат родни таблоиди.

Близки до фамилията подозират, че Гущеров старши се решава на крайната мярка в опит да опази натрупаното лично от него през годините семейно богатство.

В последните години милионерският наследник се простира извън чергата си – покрай двете си съпруги фолк певицата Мария, и плеймейтката Светлана Василева (настояща) и опитите да угоди на всевъзможните им прищевки и капризи Християн, който е с добро сърце пръска огромно количество пари. Голяма част от разходите Гущеров младши, покрива със заеми, които трудно може да покрива, твърдят негови близки. Финансовите неволи са и сред причините милионерският син да продаде тузарска си къща в столичния квартал Бояна, вдигната от татко му.

Твърди се че финансовите проблеми на Гущеров се задълбочават преди около 3 години. След като продаде застрахователната си компания Добромир Гущеров се пенсионира официално и се пресели в китна вила в Австрия. Останалия си бизнес, ексдепутатът прехвърли на своя син Добромир. Голяма част от натрупаното богатство е концентрирано във фирмата „Гущеров и син“, а собственик става Християн.

Любопитно е, че към момента, когато финансовите проблеми на Християн се засилват баща му започва сделки с бившата си фирма. Повод са отпуснатите заеми на друга фирма на Гущеров старши „Райт Панорама“.

Още през 2018 година Християн се разделя с притежаваните чрез наследствената от баща си фирма „Гущеров и син“ хотели, барове и ресторанти в Силистра и околностите. Според договора те попадат в ръцете на Гущеров старши в дружеството му „Райт панорама“. В отчета на „Гущеров и син“ стойността на прехвърлените активи е около 26 милиона.

Бившият депутат прибра обратно от сина си купища имоти. Сред тях са няколко парцела и кокетна вила на Черноморец, където той прекара тазгодишната си ваканция.

Любопитно е, че само няколко години по-рано Гущеров старши прехвърля същите морски имоти на своя наследник. Отделно от това фирмата на Християн Гущеров се разделя в полза на баща си и с десетина апартамента, гаражи и магазини в столичния квартал Бояна.

Източник: fakti.bg