Софийската автокъща MAX CONTROL AUTO е пуснала обява в немския сайт за коли mobile.de за продажба на Bugatti Chiron за 3 милиона евро. Предполага се, че луксозният автомобил е собственост на транспортния бос Ваньо Алексиев. Въпросният Bugatti Chiron все още е в гаранция, произведен е през юни 2018 година и има пробег 3783 км.

Преди две години собственикът на „Биомет“ сам се похвали в инстаграм, че си е купил една от най-скъпите серийни коли в света. Тогава се пишеше, че автомобилът, от който са произведени 500 бройки в лимитирана серия, е купен за 5 млн. лева.

През лятото Ваньо Алексиев пазеше от жегите скъпия автомобил, покривайки го с ресторантьорска покривка. Той мяташе платно върху предния прозорец на купето, за го спаси от жарките слънчеви лъчи. Това даде повод за шеги, че в България даже „Бугати“-то е с китеник на предния прозорец.

Ваньо Алексиев се сдоби с най-скъпия автомобил в света през лятото на 2018 г., плащайки 5 милиона лева за направеното специално за него в завода във френския град Молсхайм „Бугати Широн“. Впечатляващото возило е с мощност без аналог – 1500 конски сили, като ускорява от 0 до 100 км. за 2,5 секунди.

В България собственик на автомобил „Бугати“ е и Румен Гайтански – Вълка. Още преди десетилетие той брои крупната за времето си сума от  $ 1,3 милиона, за да притежава модела „Вейрон“.

Източник:Лупа