Последната крепост на загубилия в прекия вот за председател на БСП бе разгромена с трясък и няколко отронени сълзи

Падна и последният бастион на Кирчо Добрев – област Габрово, където неуспелият кандидат за председател на БСП все още имаше някакви мижави надежди за влияние.
На проведено заседание за избор на областен председател на БСП в Габровска област, минаваща за твърд на иронично наричания „син на партията“ Добрев, в гласуването за областен лидер Валери Митов отвя с 11 срещу 7 гласа протежето на загубилия позорно в прекия избор за лидер на столетницата КД.
Изборът беше между сегашния председател Николай Григоров, верен паж на Кирил Добрев, и Валери Митов – младежки председател на Габровското Младежко обединение на БСП.
Млад човек с инженерно образование и собствен бизнес в сферата на организиране на събитията, с желание и визия за промяна, Митов срина в надпреварата приближения на Добрев.
Така Киро Добрев катапултира окончателно социалистическата си кариера и бе низвергнат в област, където считаше себе си за гуру. Ударът идва само два месеца, след като като кандидат за поста председател на БСП Добрев претърпя фиаско дори в родния си град Гоце Делчев и в редица други райони, смятани за повлияни от него.
Не без емоции преминала конференцията, продиктувани от важността на избора, но резултатът от тайното гласуване, освен в полза на Валери Митов, е и в полза на решителността за промяна в област Габрово, където на редовите партийци им писнало от позьорството на Добрев и неприкритите му далавери не без протекцията на управляващата партия в регион – ГЕРБ.

Близката до Добрев депутатка Кристина Сидерова, избрана от Габровската листа, станала жив символ на провала на Добрев – просълзена от загубата на последната крепост на ментора си, напуснала заседанието. За това ще се говори още дълго, коментират присъствали, тъй като ударът по малцината привърженици на Добрев в този регион, е знаков и терминира илюзиите на „сина на партията“, че е възможно да му е останало все още някакво влияние в редиците на съпартийците-социалисти.