Един мъдър човек ми каза, че нещо започва като порнография и завършва като порнография. От 2009година насам няма политическа партия, освен „Воля“, която да не е казвала, че трябва ВНС и промяна на конституцията. Това каза по БТВ лидерът на „Воля“ Веселин Марешки.

 Той атакува няколко пъти проф. Пламен Киров-бивш конституционен съдия. „Не съм юрист, но имам повече ум. „Не съм бил за ВНС. Преди това потвърдихме ,че конструкцията ВНС е ненужна. На едната пресконференция потвърдих това. Няма смисъл да прочета този проект. Ние по принцип сме против ВНС. Защо се стига до там. Кои тупат топката, некадърниците, които не могат да свалят ГЕРБ от власт. Това са невежи хора. Кой ще е в НС решава българският народ. Това ще стане март, април, май. Аз имам мой проект за конституция.

Но нямаше с кого да дебатирам. Президентът и другите се изпокриха като мишки. Всички избягаха. Не прочетох на ГЕРБ проекта, и на президента, и на Радан Кънев. Защо да публикувам моя проект, като няма дебат. Когато президентът си обнародва проекта, тогава и аз ще го обява моя. А не той да препише моя проект. Мерките срещу коронавируса са леко закъснели. Към днешна дата ситуацията в България е добре“.

Източник: Фрогнюз