Криминалистите извършват повторен оглед на апартамента на улица „Киев“, който стана арена на кърваво престъпление. Назначени са експертизи, съобщи за Plovdiv24.bg директорът на ОДМВР ст. комисар Йордан Рогачев.

В 15.45 ч. вчера на спешния телефон 112 е получен сигнал за два трупа на адреса. Безжизнените тела на двама братя са открити от човек от семейството. На мястото е намерен газов пистолет и нарезна пушка. Установено е по безспорен начин, че става въпрос за убийство и последвало самоубийство.

Причина за зловещата развръзка е спор за апартамента. Напрежението между двамата братя Петко Йорданов (57 г.) и Илия Йорданов (60 г.) започнало преди около 6 месеца, но нито в прокуратурата, нито в полицията са подавани сигнали.

В семейното жилище живеел Петко със съпругата, сина си и възрастната му майка, която е с деменция. Апартаментът бил приписан от дядото на внука, но чичото Илия настоявал да се продаде и двамата братя да си разделят парите. Петко не бил съгласен и така се стигнало до ескалация на напрежението и трагичната развръзка.

Телата на двамата братя били намерени от съпругата на Петко, която се прибрала от работа. В съседната стая била старицата, която поради болестта си не е разбрала какво се е случило. Възрастната жена още вчера е откарана и настанена в болница. Първо Илия е застрелял брат си, а после се е самоубил.

Източник: Факти