Хакери проникнаха в данните на Европейската агенция по лекарствата и се добраха до данните на ваксините на германската компания Бионтех и американската фармацевтична компания Пфайзер, съобщиха световните медии

Така станаха ясни и страничните ефекти от ваксината. Най-често се среща реакция на самото място на поставяне на инжекцията, като зачервяване – при 84 процента от всички хора, получили нежелана реакция. 60 процента са се оплакали от отпадналост. Повече от половината са страдали от главоболие, други възможни реакции са тръпки по тялото, болка в ставите и висока температура.

„Важно е да се отбележи, че нито системата на Бионтех, нито тази на Пфайзер са пострадали в резултат на този инцидент и ние не знаем дали са били откраднати лични данни“, посочи Пфайзер в комюнике.

„Очакваме повече информация по разследването на Европейската агенция по лекарствата и ще реагираме по подходящ начин, в съответствие с европейското право“, се добавя в комюникето.

Базираната в Амстердам Европейска агенция за лекарствата, която в момента обсъжда предоставянето на разрешения за няколко ваксини срещу КОВИД-19, вчера съобщи, че е била мишена на кибератака, без да уточни кога и от кого е била извършена.

Източник: Frognews.bg