Димитър Ламбовски, бившият народен представител от НДСВ, укрива дрога в частните гробища в Бояна. Запознати с далаверите на екс депутата разкриват потресаващи подробности за слуващото се в гробищния парк, където почиват стотици мъртъвци.

Димитър Ламбовски, бившият народен представител от НДСВ, укрива дрога в частните гробища в Бояна. Запознати с далаверите на екс депутата разкриват потресаващи подробности за слуващото се в гробищния парк, където почиват стотици мъртъвци.

Публична тайна е, че Ламбовски е сред инвеститорите при създаването на гробищата и съответно, се ползва с влияние и власт там. Благодарение на които върти далавери, прикрити зад траурната дейност на парка. Бившият царски депутат се е сдушил с родната наркомафия, която използва празните гробищни места като склад за дрога. В които стоката им се складира далеч от очите на органите на реда, на сигурно място от проверки.

Разбира се, срещу тази си „услуга“, Ламбовски получава солидно възнаграждение. Само от хората на сочения за най-могъщ наркобос у нас – Стефан Бонев-Сако, той е взел заем от 200 000 евро (близо 400 000 лева) през изминалата 2019 година. Срещи парите Ламбовски им е предоставил правото да ползват няколко парцела в „Бояна парк София“, които са превърнати в подземни складове за дрога. Към момента обаче те си искат парите, които той отдавна е изхарчил. И ситуацията с финансите му се затяга изключително много. Тъй като сметките му са буквално „на червено“. А причината за това е повече от тривиална.

Екс народният представител е затънал до ушите в дългове заради пристрастеността си към комара, дрогата и алкохола. Все скъпи и изцеждащи портфейла удоволствия. Именно критичното му финансово положение го е принудило да търси начини да изкара пари, без значение по какъв начин. Интересно е дали собствениците на гробищния парк са наясно със схемите на Ламбовски. Както вече споменахме, при създаването на Бояна парк той е инвеститор и съсобственик там, заедно с Росен Дойнов – сина на соц величието Огнян Дойнов, и бизнесмена Бисер Христов.

По онова време тримата са приятели и съдружници в строителния бизнес, но след години отношенията им се влошават. Бившият депутат и съдружниците му имат редица спорове около собствеността на жилищния комплекс в Бояна „Магнолиите“, който нашумя, след като стана ясно, че в него е живял бившият премиер Сергей Станишев под наем от 600 евро. След откриването на луксозния частен гробищен парк, в него като собственик влиза и люксембургската офшорка „ЕСТУРИА С.А.Р.Л“, представлявана от Александър Льондев. Той е в борда на директорите на „Бояна парк София“ и до днес.

Любопитното е, че поне официално, фирмата на Ламбовски няма дял. Но очевидно, въпреки това, той разполага с достатъчно влияение, за да върти необезпокояван и безнаказан далавери с наркомафията и по този начин да поругава паметта на покойниците, погребани там… Действията му се обсъждат от гробарите не само в Бояна, но и в цяла София.

Гробокопач, работещ на Централни гробища, разкри пред нас, че действително е чувал сред колегите му да се обсъждат някакви схеми, незаконни действия, случващи се в частния гробищен парк. „Но ние с частните гробища нямаме общо, ние сме държавни, тука няма такова нещо“, разказва гробокопачът, чиито години работа са минали на Централни гробища в столицата. Който твърдо иска да се разграничи от грозните неща, случващи се в Бояна.

Източник:crimes.bg