Университетът за национално и световно стопанство започва януарски прием за магистри в 30 специалности от днес до 20 януари 2021-а, съобщават от ВУЗ-а. Във връзка с усложнената епидемична обстановка и с цел осъществяване на превенция от заразяване с COVID-19 е създадена възможност кандидатстването да се извършва онлайн. 

Приемът за всички специалности е с конкурс по документи. За подаването им онлайн е необходима първоначална регистрация: въвеждане на личните данни, оценките от дипломата за висше образование и попълване на желаните специалности за участие в класирането, както и банкова карта с 3Д верификация.

Кандидат-магистрите могат да подават документи и на място в  Центъра за прием на документи в УНСС и в РЦДО – Хасково от 14 до 21 декември и от първия работен ден на новата година.

Университетът предлага голямо разнообразие от магистърски специалности в редовна и/или дистанционна форма на обучение в два или три семестъра. Учебният процес се осъществява в смесена форма – присъствено и онлайн.

Кандидатите могат да избират между специалности в направленията „Икономика“, „Администрация и управление“ и „Политически науки“, които са разпознаваеми и търсени от бизнеса и публичния сектор.

УНСС беше сред първите университети, които тази пролет преминаха на онлайн обучение и пръв изгради изцяло онлайн работен процес за учебната  дейност.

Източник:lupa.bg