Измамници използват различни похвати, сред които чат разговори от съответната фалшива страница на Галена, Емилия и Преслава, за да подлъжат аудиторията и да провокират извършване на плащане

Профилите на три от най-известните дами в попфолка бяха хакнати. Имената на Галена, Преслава и Емилия бяха забъркани в опит за финансова измама.

Техни лайв видеа, публикувани в официалните им Фейсбук страници, бяха употребени от измамници за създаване на съдържание на фалшиви профили с имената и снимките на изпълнителките, с цел кражба на средства от потребителите в социалните мрежи, съобщават от Планета тв.

С обещания за големи парични награди недоброжелатели насърчават феновете да се регистрират и да заплатят сума с кредитна карта, за да получат достъп до лайфовете.

Те използват различни похвати, сред които чат разговори от съответната фалшива страница на Галена, Емилия и Преслава, за да подлъжат аудиторията и да провокират извършване на плащане.

„Музикална компания “Пайнер” и телевизия “Планета”, както Галена, Емилия и Преслава, категорично осъждат тези действия, особено в момент, когато хората имат още повече нужда от хубави емоции, музика и забавления, и заявяват, че никога не са изисквали средства от почитателите си, за да ги радват с хитовете си!

В дългогодишната си история телевизия “Планета” никога не е събирала лични данни от зрителите и феновете си, както и финансови средства, а всяка официална игра на медията е била оповестявана в официалния сайт planeta.tv“, се казва още в официално изявление на телевизията.

Източник: fakti.bg