Истински хаос на лондонското летище Хийтроу. Стотици пътници се качиха в последния полет до Дъблин минути преди забраната за пътуване заради новия опасен щам на коронавируса, но много и останаха разочаровани, след като не успяха да се качат на самолета и да се спасят.

Както медията ни съобщи цяла Европа затвори земните и въздушните си граници за пристигащи от Великобритания, в това число и Ирландия.

Днес премиерът Борис Джонсън ще председателства заседание на правителствения комитет „Кобра“ за спешни случаи, след като стана ясно, че Великобритания остава напълно изолирана заради откриването на новия щам на коронавируса, който е в пъти по-заразен от познатия до момента.

Границите за пристигащи от Великобритания затвориха Франция, Ирландия, Италия, Холандия, Белгия, Австрия, България, Германия, Финландия и Дания. Примера им бе последван от Израел, Турция, Мароково, Кувейт, Саудитска Арабия и Салвадор, които също затвориха границите си, а Канада обяви, че също няма да приема пътници от Великобритания за 72 часа, пише „Дейли Мейл“.

Всички тези забрани доведоха до истинска истерия на терминал 5 в Хийтроу. Стотици бяха на летището, за да вземат последния полет за Ирландия, а и други държави, след като някои от тях обявиха, че ще направят последно изключение, предвид бързата реакция за затваряне.

Източник: ПИК