Вицепрезидентът на Парламентарната асамблея на ОССЕ Кристиан Вигенин ще води мисията наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа за парламентарните избори в Казахстан

Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

Действащият председател на ОССЕ за 2020 г. Еди Рама, министър-председател и министър на външните работи на Албания, определи Вигенин за Специален координатор на ОССЕ за парламентарните избори в страната, които ще се проведат на 10.01.2021 г.

„Да изпълняваме ангажиментите си заедно е мотото на Албанското председателство на ОССЕ тази година. Ето защо смятам, че близкото сътрудничество и партньорство между Парламентарната асамблея на ОССЕ и Офиса за демократични институции и права на човека (ОДИПЧ) има съществено значение за успешното изпълнение на тази обща задача, която включва и други парламентарни институции.“, подчертава Еди Рама в писмото си до ПА на ОССЕ, с което възлага на зам.-председателя на Народното събрание Кристиан Вигенин да координира работата на международните наблюдатели в изборния ден и да представи в столицата Нур Султан първата оценката за проведените избори.