Градският съвет на социалистите в Пловдив свали политическото си доверие от Изпълнителното бюро на БСП на извънредно заседание тази вечер., съобщава „24 часа:

Безпрецедентната декларация червените в града на тепетата идва след като по-рано днес Бюрото на Корнелия Нинова реши да предложи на Националния съвет пловдивският лидер Георги Гергов да бъде изключен от партията.

Мотивите за единодушното решение на пленума на БСП-Пловдив са: системно нарушаване на Устава на Партията, некомпетентно ръководене и целенасочено създаване на конфликти, зад които личи стремеж към отслабване на партията.

„Социалистите от областта и страната не могат и не бива да останат безучастни срещу това арогантно погазване на уставните принципи и норми, които са организационният и морален фундамент на БСП. В годината на два важни избора това поведение гарантира поредна загуба за БСП, което е предателство към традициите и принципите на 130-годишната ни история“, категорични са от БСП-Пловдив.

Те заявяват, че се разграничават от действията на ръководството, които дори противоречат на основния закон за социалистите – Устава. „Нямаме право да мълчим и да сме съучастници в унищожаването на социалистическата традиция, на антифашистката памет и на русофилска линия“, се посочва още в документа.