Проблемът е, че цената на извършената манипулация възлиза на 18 000 евро

ЧФР Клуж уволни треньора си Дан Петреску на 30 ноември, а това беше четири дни преди мача си с ЦСКА в Лига Европа (0:0). Тогава причините не бяха разкрити, но сега румънското издание „Фанатик“ направи смущаващо разкритие.

Поводът за уволнението на Петреску, който в предишния сезон изведе тима си до шампионската титла, е наистина скандален.

Според информацията, 53-годишният треньор посетил един от най-добрите зъболекари в Румъния по съвет на собственика на клуба Нелуцу Варга.

Интересното е, че след това Дан Петреску обявил, че сметката за лечението му ще бъде платено от Варга. Проблемът е, че цената на извършената манипулация възлиза на 18 000 евро.

„Невероятно! Поиска ми съвет и аз му препоръчах зъболекар. След това обаче ми прати сметка, която е стойност 1 милиард стари леи (б.ред. – през 2005 г. в Румъния извършиха деноминация на паричната си валута като 10 000 стари леи бяха обменяни за 1 нова лея). Само за 2020 г. Петреску получи от нас 1,9 милиона евро, но не може сам да плати сметка от 18 000 евро“, обясни Варга пред „Фанатик“.

Както е известно, след раздялата си с ЧФР Клуж Дан Петреску беше спряган за треньорския пост на Лудогорец. Бившият играч на националния отбор на Румъния и на Челси обаче беше категоричен, че не е бил търсен от българския шампион.

Източник: fakti.bg