Изцепките на София Джамджиева донесли невиждан рейтинг на „Фен Тв“, където тя е водеща

„Не изглеждам ли малко странна, пияна и надрусана?“ Това пита тв водещата София Джамджиева по музикалния канал „Фен тв“ свой зрител навръх Нова година. Колоритната певица и актриса, която нашумя с изявите си в музикалното шоу „Пееш или лъжеш“, а след това и с успешните си превъплъщения в „Като две капки вода“, се появи на екран в новогодишната нощ видимо почерпена.

С премрежен поглед, рошава и доста развеселена, София оживено ръкомахаше и изпълняваше музикалните желания на зрителите в продължение на 6 часа. Леко неадекватното ѝ състояние я направи звезда в социалните мрежи. Забавни видео клипове и колажи с изцепките на 30-годишната Джамджиева заляха интернет, а рейтингът на „Фен тв“ скочи до небесата. Дори зрители, които никога не са гледали музикалния канал, търсеха в интернет новогодишното предаване с нейно участие. В профила на „Фен тв“ в социалните мрежи зрители, които не са запомнили името ѝ, питаха в колко часа е предаването с „русата водеща“, за да го гледат.

Първоначално шефът ѝ Виктор Касъмов бил шокиран от изпълненията и отзвука, който предизвикаха новогодишните поздрави. Решил да накаже с глоба София, която отскоро е водеща в телевизията. Заради обявите, че „Фен тв“ търси водеща, плъзнаха слухове, че Джамджиева е уволнена.

„2020 г. гърмиш шампанското в ефира на „Фен тв“. 2021 г. телевизията си търси нова водеща“, гласи един от колажите с реална обява от най-популярния сайт за намиране на работа. Обявата обаче няма нищо общо с новогодишното поведение на София и е за друга позиция в медията. Когато видяли, че рейтингът значително се е вдигнал, а блондинката се е превърнала в истинска сензация, началниците размислили и дори решили да ѝ дадат бонус от половин заплата – 600 лв., но с уговорката издънката ѝ повече да не се повтаря.

София обаче настоява, че не е била пияна, а просто влязла в роля. Тъй като била професионална актриса, решила да играе ролята на почерпена водеща. Разбира се, малцина приемат за чиста монета думите ѝ. „Шефът ми се обади по телефона и ми каза: „София, бъди малко по-забавна!“. Така започнах да се правя на много пияна и да играя, но явно някой от зрителите е решил, че е наистина, а аз съм актриса. Нито съм употребила наркотици, нито алкохол. Няма как да бъда пияна на работа“, защитава се Джамджиева и категорично отрича да е уволнена.

Факт е, че някои от зрителите късат нервите и на водещата, и на останалите зрители, с неадекватните си обаждания. Артистичната София търпеливо изслушва дори най-досадните от тях, които често са солидно почерпени и угажда на всичките им прищявки само, за да останат пред малкия екран. Актрисата не за първи път изненадва зрителите така. Веднъж води предаването облечена като елф, а друг път се появи в ефир по пижама само, за да разчупи монотонното обявяване на поздрави за различни хора.

Шампанското, което гръмнала в ефир навръх Нова година и шумно озвучено с писъци и крясъци, всъщност било ябълков сок. „София все пак е водеща на забавно предаване, аудиторията ѝ е такава. Не е водеща на публицистично предаване, че да я съдим толкова строго“, бранят я редовни зрители на музикалната телевизия.

Атрактивната София, чиитo рoдитeли ca актьорите Aлбeнa Чaкърoвa и Eмил Джaмджиeв, ce бoри зa пoпулярнocт още oт рaннитe cи дeтcки гoдини. Рожденото ѝ име е София-Хени, а от трите брака на майка си има по-малка сестра Радоя. Киното и музиката станали нейна страст, когато била едва на 5 години. Тъй като и двамата ѝ родители били актьори бохеми, София била отгледана от баба си, режисьорката от БНТ Цветана Янакиева.

„Майка ми често отсъстваше. Винаги беше някъде. Баба ме отгледа, а сега се грижи за моя син. Тя изпълняваше ролята на майка и на възпитател, докато майка ми по-скоро беше моя приятелка и човека, с когото се веселя“, признавала е Джамджиева. Дядо ѝ, актьорът Илия Чакъров, я записал да пее в хор „Атлантик“ и с него София учacтвала в музикaлни фecтивaли, кaктo у нac, тaкa и в чужбинa. След 7 години в хора гласовитата изпълнителка решила, че ще се занимава с балет и се записала в школата за танци „Веда Джуниър“, но прекъснала и балетните си занимания заради следващото си увлечение – киното. Като тийнейджърка получила първата си роля в италианския филм „Бягството на невинните“. Там играела еврейско момиче на име Жералдин, което бяга от немците по време на Втората световна война.

Оказва се, че освен в пеенето София има талант и в актьорството. Кандидатствала в НАТФИЗ, най-вече по настояване на майка си. Приели я в класа на Ивайло Христов. Състудентка е със Снежана Макавеева и Ева Данаилова, но на втората година зарязала следването. Зaпиcала ce нa курc пo дрaмaтургия във Филмoвa къщa „Бoянa“ и дoри зaпoчнала рaбoтa кaтo acиcтeнт във някoи хoливудcки прoдукции. Работила е с имена като Гейбриъл Бърн, Жулиет Бинош и Ейдриън Броуди.

Преди 6 години Джaмджиeвa сви семейно гнездо с нашумелия с участието си в първия сезон на „Х Фактор“ оперен певец Мaртин Aлeкcaндрoв, който е с 24 години по-възрастен от нея. Той е бaщa нa eдинcтвeния ѝ cин – 4-годишният Виктор, но неотдавна се разделили. София показа артистичния си и музикален талант в „Като две капки вода“. Известно време работи и в дублажа. Липcaтa нa ceриoзни музикaлни и aктьoрcки aнгaжимeнти я принуждaвa дa зaпoчнe рaбoтa като водеща във „Фен тв“, зa дa издържa cинa cи, разказва още сайта „Хотарена“.