Волен Сидеров с Отворено писмо до ТВ „Евроком“  и българските медии

 

В предаването на Люба Кулезич „Честно казано” на 13 януари 2021 г. беше съобщено моето име в негативен контекст. Контекст направен във фейк интервю с бившия банкер Цветан Василев.

Там моето име е употребено във връзка с някаква си квота от правителството. Квотите в правителството бяха решени във формат ГЕРБ, НФСБ, ВМРО и АТАКА. Решаваща роля за всичко това имаше премиерът Борисов. В момента АТАКА не е част от тази коалиция и няма никакъв начин да влияе върху кадровата политика в Министерски съвет. Явно „журналистката” Кулезич не се запознава с фактите и иска да направи сензационно интервю, но фактите са упорито нещо.

Тъй като познавам госпожа Люба Кулезич от повече от 30 години, се обръщам към нея с призив за журналистически професионализъм. Което означава да прегледа списъка с чакащи да се срещнат с Цветан Василев през годините и да подреди по азбучен ред или височина чакащите. Аз не съм в този списък. В него присъства обаче един настоящ вицепремиер и министър на отбраната. Ако госпожа Кулезич е обективен журналист, нека да започне от там.

Всичко друго са слухове и очерняне, което явно някой е възложил на госпожа Кулезич по мой адрес. Но аз не виждам логика в това, тъй като не застрашавам никого в момента и се радвам на добър семеен комфорт, както котаракът Бегемот казва в класическия роман „Майстора и Маргарита”: „Седя си на полилея, пия си бензина от примуса и никому лошо не правя”.

Ако госпожа Кулезич не потвърди с доказателства и аргументи клюките, които вкарва в предаването си по мои адрес, ще се съдим докато я осъдя окончателно. Вече се е случвало и с други водещи като Слави Трифонов когото осъдих за лъжа и клевета, така че и нея я очаква същото.

Волен Сидеров, р. 1956 г., както и Л. Кулезич, но без ботокс