От АБВ са потърсили информация от прокуратурата за спирането на разследването срещу премиера, касаещо шкафчето с пачките евро и записите с гласа, приличащ на неговия

“Боряна Бецова, Вихра Попхристова и Ивайло Петров. Това са тримата прокурори, взели позорното решение. Те са обслужили по най-грозния начин господин Борисов. Има неща, които да бъдат наричани с истинските им имена. Това са хора, които опозориха себе си и прокуратурата. Това тяхно решение се коментира в някои от посолствата и то не с най-любезни оценки“. Това заяви лидерът на партия АБВ Румен Петков в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по телевизия Евроком. Казаното от него е по повод спирането на разследването срещу Борисов от страна на прокуратурата.

Вчера той бе гост в сутрешния блок на bTV, но разговорът бе прекъснат много бързо. Петков си го обясни с неудобната тема, за която е започнал да говори и която отсъства от говоренето напоследък – тази с шкафчетата, милионите евра, записите.

„Според мен настъпи безпокойство като извадих темата за шкафчетата и милионите евра. Тази тема отсъства. Бях готов вчера да го споделя. Попитахме прокуратурата кои са прокурорите, които взеха най-позорното решение в историята ѝ за последните 30 години, а именно да се спре разследването практически срещу Борисов“, коментира Петков.

“Окопити се Борисов след протестите. Видима е промяната на някои от по-бурно протестиращите. Част от тези хора не коментираха решението на прокуратурата. Мая Манолова не го коментира, представителите на Триото не го коментираха. В парламента никой не го коментира“, посочи още той.

„Всички безумия на Гешев и които ще ги плащаме ние. Нали не мислите, че Бобоков няма да ни съди?“, допълни политикът.

“Хората трябва да спрат да избират от нагло и по-малко нагло”, категоричен е лидерът на АБВ по повод предстоящите парламентарни избори, насрочени с указ на държавния глава за 4 април.

“Борисов мисли, че си купува политическо спокойствие от Щатите. Затова купихме 8 самолета. Гледат на нас като на необходимото нищожество, за да се реализира нещо”, каза Румен Петков повод енергийните проекти у нас и спирането на проекта за АЕЦ “Белене”.

“За тези 30 години не съм бил в комбина с никого. Ние работим с целия ресурс, който има в цялата страна с различни партии. Нашата партия ще участва в среща с БСП, за да се обсъди обща работа за предстоящите избори. Ще поискаме всички партии да имат еднакъв достъп до медиите. Нямаме претенциите да сме единствените“, сподели още лидерът на АБВ.

Източник: fakti.bg