Мостът е  направен от отделни блокове

Лъвов мост не е застрашен от пропадане, това увери Диана Русинова от Института за пътна безопасност по повод зайналите върху съоръжението пукнатини.

„Нищо скандално не е станало. Следващия път, преди да се правят истерии, да попитат какво всъщност е това“, коментира тя.

Пред медиите Русинова потвърди, че не може сега да се предприеме ремонт заради метеорологичните условия. По думите ѝ ремонтът на Лъвов мост е от 2014 г. и е нормално за толкова време да има нужда от ремонт.

На това мнение са и от Столичната община. Оттам обясниха, че няма проектантска грешка. Мостът е направен от отделни блокове. Пукнатините ще се запълнят и коригират. От общината казаха, че има балансиращи фуги за обиране и разпределяне на напрежението. Трафикът на „Лъвов мост“ пък е голям.

„Фугите са общо 4, служат за обиране и разпределяне на напрежението, за да не бъде конструкцията компрометирана – а от температурата и натоварването всичко леко се движи. При положителни температури асфалтът си поема напреженията, когато температурите паднат, той става по-нееластичен“, заяви инж. Петър Стойчев.

Източник: fakti.bg