Софийски градски съд остави в ареста Кристиан Николов, подсъдим за смъртта на Милен Цветков. Това съобщиха от пресцентъра на Съда.

В рамките на съдебното заседание подсъдимият е поискал по-лека мярка и е уверил, че няма да се укрие и да извърши друго престъпление. Той е изразил и съболезнования на близките и семейството на Милен Цветков.

„Фокус“ припомня:
Инцидентът, при който загина известният журналист Милен Цветков, се случи 19 април 2020 година. Тогава джип, управляван от Кристиан Николов, се удари в спрелия на червен светофар автомобил на Цветков на ул. „Хенрик Ибсен“ в София. По данни от разследването Николов е карал с превишена скорост и под влиянието на наркотични вещества.

На 18 декември Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу Николов. Той е обвинен за умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението.

Разпоредителното заседание беше на 21 януари. Тогава искането на защитата на подсъдимия за отвод на прокурора по делото беше оставено без уважение. Съдебният състав не промени и мярката за неотклонение на Кристиан Николов и го остави в ареста. Първото съдебно заседание е насрочено за днес.