В неделя вечер по БТВ стартира новото издание на шоу формата „България търси талант“, в чието жури участва и Любен Дилов-син

Епизодите на „България търси талант“с участието на Любен Дилов-син, които ще бъдат излъчени по време на предизборната кампания, са записани много преди да стане ясно неговото участие в предизборната кампания.
Това се казва в официална позиция на BTV MEDIA GROUP, разпространена до медиите.

Като политически кандидат Дилов ще бъде изключен от бъдещите промоционални и ПР активности, свързани с „България търси талант“, но предаването няма да спира по време на предизборната кампания, казват още от медията.

Както Епицентър.бг вече писа в неделя вечер по БТВ стартира новото издание на шоу формата „България търси талант“, в чието жури участва и Любен Дилов-син.

А пък неговото име фигурира като водач на кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в Бургас. Така изникна казусът – трябва ли това да се допуска!

Ето какво се казва в официална позиция на BTV MEDIA GROUP:

Въпреки че не одобрява политическата ангажираност на лицата на развлекателните програми по време на тяхната изява в ефира на bTV, bTV Media Group не е в позиция да ограничава конституционното право за участие в демократични политически процеси.

Във връзка с  кандидатурата на Любен Дилов-син, bTV ще вземе всички мерки, за да гарантира, че „България търси талант“ няма да съдържа политическа подкрепа или послания.

Като политически кандидат, той също ще бъде изключен от бъдещите промоционални и ПР активности, свързани с „България търси талант“.

Трябва да се има предвид и че епизодите с участието на г-н Дилов, които ще бъдат излъчени по време на предизборната кампания, са записани много преди да стане ясно неговото участие в предизборната кампания.

Настоящият казус не е единственият в историята на българските избори.

По време на кампанията за парламентарните избори през 2017 г. филмът „Потъването на Созопол“ е свален от празничната програма на БНТ на 3 март, тъй като музикантът Васил Гюров (кандидат за народен представител) е участник в него.

През 2011 г. именно bTV отлага старта старта на сериала „Стъклен дом“, тъй като той съвпада с президентската кампания, в която Стефан Данаилов беше официален подгласник на Ивайло Калфин.