„Шамар за Корнелия. Мъглиж беше пръв…“. С такова заглавие излиза една агенция, която надува фанфарите докрай за тотално опорочения избор в малкия град, показал нови висоти в натиска, манипулациите, безпардонната наглост и кражбата на гласове. И това е най-тъжното в тази ситуация – градове като Мъглиж са пленници на мускулите, на кубинката, на технолозите на подмяната.
Но заглавието е показателно поне в два аспекта. От него ясно се вижда – кой е истинският противник на ГЕРБ, кого искат да смажат и кого всъщност се страхуват. Всички останали изчезват, когато нещата опрат до истинската алтернатива. Тяхната битка е единствено и само с БСП. И второ – добре, че Гео не е жив. Защото ГЕРБ като явление е наследник точно на злите в поемата „Септември“. Те са им продължение, мутация, днешен кошмар.
Излезте да гласувате на 4 април и тогава наистина Мъглиж ще е пръв, защото в тъжната картина там се вижда окончателният образ на България, който ни готвят. Пленена и похитена страна в която на обед ни четат писма от „Фич“, а двеста социолози, антрополози, политолози и астролози си счупват краката да ни обясняват в какво щастие живеем, в какъв невиждан просперитет, как сме облени от световна светлина, а Първият държавен и партиен ръководител ни маха от джипа благородно, преди да се прибере в кабинета си, където да ни размахва среден пръст…
Александър Симова, Фейсбук