„Калинката” на ГЕРБ Георги Дичев – шеф на Камарата на частните съдебни изпълнители, който сам обича да се нарича „министър на ЧСИ-тата”, е един от българите, разкрити в аферата със скритите милиони в Люксембург

Хитрецът има 15 млн. евро в сметки в офшорния оазис, ползван основно от корумпирани политици и престъпници.

Наскоро група от европейски журналисти направи разследване и установи офшорни сметки на политически лица в банките на херцогството.

Отнасят се до политици от целия ЕС.

Съобщено бе, че български граждани притежават около 1 милиард евро там. Преди седмица излезе първото име – това на сина на бившия председател на Върховния съд – Константин Пенчев.

Сега изгрява втора забогатяла “супер-калинка” от ГЕРБ.

ЧСИ-тата са узаконена по времето на Борисов бившата каста на рекетьорите от 90-те. Вече събират дългове и всякакви пари (дори недължими) напълно законно, нямат нужда нито от боксьори, нито от бухалки.

Обикновено терорът е пълен, защото за повод винаги се ползва някакъв малък дълг (примерно 50 лв. за телефон), и след това го одрусват с 10 пъти повече такси.

Целта очевидно не са 50-те, а 450-те лева.

И никога не се дава възможност за доброволно изпълнение, направо се начисляват таксите.

А Бойко е гарантирал пълна необжалваемост на тези действия, ЧСИ-тата са по-недосегаеми от мутрите през 90-те. Целият народ е пропищял от тях, а вече им прехвърлят и събирането на данъци, въпреки че същият този народ плаща щедри заплати на държавни служители да правят същото.

Разследването на еврожурналистите установи и един интересен разход.

Преди няколко месеца Дичев е оженил дъщеря си. Това е станало в Монако, а церемонията е била в един от дворците на принца, който той отдава точно за подобни цели.

Наемането му за 1 ден обаче струва 1,3 милиона евро.

Женитбата се осъществява от кардинал, а после има обиколка с луксозната яхта на принца, както и снимка на младоженците с него.

Като ти е дадено да скубеш беззащитен народ, парите са слама…

Източник: Narod.bg