Осъдена е на пет месеца затвор през декември 2020 г.

Британска булка, която стартира кампания за набиране на средства, защото била болна от рак, признава че е излъгала за болестта, за да събере 11 000 долара за мечтаната си сватба и е осъдена пет месеца затвор през декември 2020 г., пише actualno.com.

Започвайки през юли 2017 г., Тони Стандън твърди, че има само два месеца живот, разказвайки за измисления си рак: „Отиде до мозъка ми, костите ми – навсякъде е.“ Тя обръсва главата си, съобщава състоянието си на приятели с такава „яснота и подробности“, че те не се съмнявали в нея, като дори е дала интервюта за два вестника, относно „болестта си“.

Приятелите ѝ, притеснени за нейното здравословно състояние и в желание да я дарят с щастие в „последните ѝ мигове“, са стартирали дарителска страница, за да направят на двойката бъдещи съпрузи „сватба, която заслужават“, като Стандън е приела над 11 000 долара за големия си ден, както и отделно голяма сума за меден месец в Турция, съобщават от магистратския съд на Честър.

Съпругът ѝ е нямал никаква представа, че „заболяването“ е измислено, според нейните думи. Нейният „незнаещ“ 52-годишен съпруг Джеймс е бил сред измамените, когато се оженили лятото на 2019 г. в Уиднес, според вестник The Sun. Приятелите на Тони Стандън впоследствие стават подозрителни през 2020 г., след като Стандън необяснимо се противопоставя на „състоянието“ си, за да пътува из Европа и след това твърди, че има COVID-19.

„Всеки здраво мислещ член на обществото ще бъде ужасен от вашето поведение“, казва окръжният съдия Никълъс Сандърс на 29-годишната Тони Станден, когато я осъжда в Магистратския съд в Честър.

„За щастие, не се случва често този съд да осъжда някой, който е проявил такава степен на безсрамие, такава алчност или такова предателство на приятелство, както вие към вашите приятели и обществото, което ви е помогнало“, казва съдията моменти преди да я осъди на 5 месеца затвор.

Източник: fakti.bg