В проекта на заповедта на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев могат да се правят предложения до 5 май

Предвижда се от 26 май до 31 май да се състоят държавните зрелостни изпити по желание в 12. клас, предаде bTV.

Учениците в 12. клас имат два задължителни държавни зрелостни изпита. На 19 май ще се състои първият от тях и това е държавният зрелостен изпит по български език и литература. На 21 май е вторият държавен зрелостен изпит в 12-и клас, който е по предмет по избор на зрелостниците.

Предвижда се на 26 май от 8.00 часа да се състои държавният зрелостен изпит по желание – по английски език и по руски език. От 14.00 часа същия ден ще е матурата по желание – по физика и астрономия.

На 27 май от 8.00 часа са предвидени държавните зрелостни изпити по желание – по география и икономика, и по цикъла „Философия“. За 14.00 часа на 27 май е насрочена матурата по желание – по биология и здравно образование.

На 28 май от 8.00 часа е предвидена матурата по желание – по математика, а от 14.00 часа същия ден ще са матурите по немски език, по испански език, по италиански език и по френски език. Те отново са по желание на зрелостниците.

За 31 май от 8.00 часа е насрочен държавният зрелостен изпит по желание – по история и цивилизация, а от 14.00 часа – по химия и опазване на околната среда.

Проектът на заповед на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев за определянето на датите е публикуван в сайта на МОН. В проекта на заповедта могат да се правят предложения до 5 май.