Премиерът Бойко Борисов потвърди косвено, че се разделя със заместниците си в ГЕРБ Йорданка Фандъкова и Димитър Николов заради лошите изборни резултати в София и Бургас, където съответно Демократична България и Има такъв народ на Слави Трифонов изпреварват в много общини неговата партия.

„Дадени са толкова милиони за процъфтяването на София и Бургас, толкова много неща се направиха – метрото, Южната дъга, милиони за детски градини… В Бургас се строи непрекъснато… Явно това не е представено както трябва. В Бургас ГЕРБ бие с жалък процент хората на Трифонов, за София да не говорим. Работата им като кметове е много добра, явно партийната работа куца“, коментира Борисов пред „КлубЗ“.

А пред шефа на ЕНП Антонио Лопез отново нахока Демократична България за това, че щяла да вкара през задния вход социалисти във властта у нас.

„Благодаря му и на ЕНП за подкрепата преди и след изборите. По време на телефонния ни разговор генералният секретар на ЕНП бе категоричен, че благодарение на добрия екип, усилената работа, постигнатите успехи и модерната политическа програма ГЕРБ се е утвърдила като партията с най-високо доверие сред българските граждани и така е отговорила на нападките на критиците. Уверих Антонио Лопес, че ще положим максимални усилия, за да излъчим работещо правителство. За съжаление обаче, наша сестринска партия е на път да вкара във властта социалистите и популистите, оформяйки безпринципно обединение“, кахъри се премиерът.