ДПС ще подкрепи промяна, без да участва в управлението

Вървим с бърза скорост към предсрочни избори. Ние сме готови за избори. Но от гледна точка на страната, нещата не стоят така. Това ще бъде тежка политическа грешка. Това заяви в студиото на „Панорама“ Йордан Цонев от ДПС.

Според него темата „Росенец“ е доказателство, че ще има предсрочни избори.

„Появили се тази тема, значи идват избори. Ако ни поканят на разговори ще седнем да говорим, досега не са ни канили. Ние от 4 години говорим, призоваваме за диалог и казваме, че българският политически живот е в криза, защото няма никакъв диалог между политическите субекти“, каза Йордан Цонев.

По думите му понякога, след нов избор, се сменят противниците и съюзниците и, ако погледнем към Европа, това е нормална практика.

Той допълни, че ДПС ще подкрепи тази промяна, без да участва в управлението.

„Трите партии очевидно нямат достатъчно, за да съставят кабинет. Ние казваме, че ще ги подкрепим по определени политики. ГЕРБ е токсична партия, защото всяка партия, която приеме във властта, прегръща я и след това изчезва“, коментира Йордан Цонев.

Той коментира липсата на Делян Пеевски в листите на ДПС така:

„Всички наши структури номинираха Пеевски, но след това господин Пеевски ни уведоми, че неговото лично решение е да не участва в изборите и да не бъде кандидат за депутат. Това е личен избор на господин Пеевски.“

„От господин Доган знам, че уважава Слави Трифонов като успял човек, шоумен, но знам също така, че той последните години не се е чувал и виждал със Слави Трифонов“, каза още Йордан Цонев.