Бизнесменът Иван Ангелов е призован на разпит в прокуратурата, съобщи БТА, позовавайки се на запознати с разследването.

Той ще даде обяснения няколко дни, след като това направи земевладелецът Светослав Илчовски. Имената на двамата нашумяха след заседание на парламентарната комисия по ревизия, оглавявана от Мая Манолова, в разпуснатото вече Народно събрание.

Тогава Илчовски разказа за схеми за изнудване и намеси името на Ангелов. След разпита си земевладелецът коментира, че е дал показания като свидетел и е предоставил данни за всички свои твърдения, направени пред комисията, които бяха свързани с рекет срещу него.

А собственикът на „Градус“ Иван Ангелов обяви, че ще заведе всички възможни дела срещу него по казуса и ще сезира компетентните органи в защита на своите права и законни интереси за изнасянето и разпространяването на неверни твърдения от него.

Всички споменати от бизнесмена Светослав Илчовски, чиито свидетелства пред комисията по ревизията в 45-ия парламент, взривиха властта, ще бъдат извикани да дадат обяснения, заявиха от Софийската градска прокуратура, която води проверката по случая. Това означава, че прокуратурата ще трябва да извика за обяснение и дамата, известна като Мата Хари, която е правила снимките от спалнята на вече бившия премиер Бойко Борисов.

Източник: FrogNews