„Министърът на икономиката, който е принципал на ББР, най-после след месец мотане получи одобрение на БНБ на двете кандидатури за Надзорния съвет на ББР.

Отдъхнахме си. Помните всичките щуротии там- отказ на стария надзор да номинира свои наследници, отказ на Управителния съвет да плати такса на БНБ за разглеждане на автобиографиите на новия надзор, плащане на таксата от личната сметка на член на надзора, отказ на БНБ да приеме плащането (поне му върнаха парите…), и т.н., и т.н.“, пише в профила си Георги Кадиев, кандидат за народен представител от „БСП за България“.

„Но имаме нова драма:

Двамата отстранени от министър Петков обжалват отстраняването си в съда. Това спира отстраняването до окончателно съдебно решение, което ще отнеме месеци.

Единственият изход е принципалът да промени устава, да увелича броя членове на надзора на 5 души, и така ще има 3 от 5 членове, докато Пеевски има старите двама.

Проблемът е, че трябва да се одобри от БНБ, където метастазите на Пеевски и Горанов правят всичко, за да спрат процеса.

Никога не съм предполагал, че ще е толкова трудно.

Явно интересите в ББР са огромни.

Ето затова трябва парламент: да промени Закона за ББР и да премахне тези възможности за блокиране на работата на банката.

И това е мой ангажимент“, завършва Кадиев, който е водач на листата на коалиция „БСП за България“ в Стара Загора.