На 14 юни американската медия NBC публикува видеоинтервю с руския президент Владимир Путин, което показва, че когато отговаря на въпроси, свързани с правата на човека, Путин е бил многократно прекъсван от американския репортер

Това провокира Путин да попита: „Това свобода на словото ли е? Или американска свобода на словото?“.

NBC съобщи, че интервюто се е провело в Москва на 11 юни. Водещият на NBC Кийр Симънс проведе ексклузивно интервю с руския президент по горещи теми като китайско-американските отношения, руско-американските отношения и правата на човека.

Видеото показва, че водещият се е намесвал много пъти по време на интервюто и е прекъсвал Путин, когато е отговарял на въпроси, а също така е казал, че иска да зададе въпрос директно, предава Радио Китай.

Водещият Симънс много пъти прекъсваше Путин, казвайки, че според него, Путин е убеден, че другите държави не трябва да се намесват във вътрешните работи на останалите и не трябва да коментират политиката им, но въпреки руският президент продължава коментира САЩ.

„Не съм! Ако можете да бъдете малко търпелив, позволете ми да довърша това, което искам да кажа и ще знаете всичко. Не искате отговорът ми да бъде чут от вашата публика. Това е проблемът“, добавя Путин.

Източник: fakti.bg