„Резултатите от изборите са автентични и отразяват вота на избирателите“. Това заяви служебният премиер Стефан Янев в началото на днешното редовно заседание на Министерския съвет.

Той подчерта усилията на служебното правителство да проведе вота, като благодари на МВР, МВнР и ЦИК. По думите му са опровергани страховете относно машинния вот, изборният ден е бил спокоен, били са осуетени опити за купуване на гласове, а резултатите са автентични.

„Мисля, че българските граждани оценяват нашите усилия, а тяхната оценка е най-важната за нас. Тя е реалното мерило как сме се справили и дали сме си свършили работата”, каза Янев.

„Не мога да не отбележа няколко обезпокоителни явления относно изборния процес. Констатираме изключително ниска избират активност, която за съжаление едва ли се дължи единствено на обстоятелството, че вотът се проведе през лятото”, коментира още той.

„Нееднокатно съм заявявал, че политическата апатия е опасно явление и политическите партии трябва да работят повече, за да ангажират пълноценно българските граждани в участие в демократичния процес”, отправи укор към политическите сили служебният министър-председател.