За опонентите на Нинова явно нейната оставка е по-важна, отколкото детронирането на ГЕРБ и Борисов от властта

Както BIG5 писа преди дни, вътрешните опозиционери в БСП събраха 50 човека за патърдия на „Позитано“.

Калоян Паргов, Кирил Добрев, Сергей Станишев и Георги Гергов, които олицетворяват т.нар. вътрешна опозиция в БСП, организираха свои хора с подготвени плакати да скандират срещу Корнелия Нинова докато се провежда Националния съвет на левицата.

За патърдията на „опозиционерите“ BIG5 предупреди още преди дни, когато наши източници разкриха, че Паргов, Гергов, Добрев и Станишев набират протестиращи и активно звънели на свои хора из страната, като ги убеждавали да дойдат в столицата и да организират живи вериги и палатков лагер около централата на БСП. Чак до палаткови лагери видимо не са им стигнали силите, или по-скоро малцина са се вързали на мераците им за преврат в Столетницата.

Нека припомним, че и четиримата – Добрев, Паргов, Гергов и Станишев – кога официално, кога не, отдавна водят битка за отстраняването на Корнелия Нинова от лидерския пост на партията. След като претърпяха крах в опита си да поставят свой човек начело на Столетницата по време на вътрешно-партийния избор за лидер, сега те са решили да направят всичко възможно да накарат Нинова днес да хвърли оставка. Основният аргумент е третото място на партията на последните два парламентарни вота на 4 април и 11 юли.

Тази сутрин в студиото на bTV Румен Овчаров, макар и да не назова пряко имената на т.нар. опозиционери, заяви, че „предатели късат парчета от БСП“ и позволяват партията да бъде взета на абордаж.

„Има един термин – рейдърство. През миналия век се употребява и в икономическите отношения и е за насилствено изземане на активите на дадена фирма. В последните години имаме политическо рейдърство около БСП. След като не успяха да превземат БСП, те преминаха към изземването на основните сили на БСП. Това, както винаги, не се случва и без участието на вътрешни хора, просто казано предатели. Спомнете си, как само преди година един наш евродепутат (бел.ред. Елена Йончева) откри, че Нинова не се бори с корупцията. Отровното трио не чака дълго и малко след изборите обяви, че ще води преговори с други, но не и с БСП. Таня Дончева и Мая Манолова веднага се обявиха за лица на промяната. Христо Иванов благосклонно ни даде шанс да подкрепим негово правителство, разграничавайки се от БСП. Вътрешната опозиция имаше нова възможност да викат сега за оставка. Всички те разделиха плячката. Сами обаче си изиграхме този номер. Това е причината. Роля имат и вътрешнопартийните дрязги в партията“, коментира Овчаров.

Източник: BIG5