Националният институт по метеорология и хидрология с предупреждение за неделя. Обявен е жълт код за валежи и гръмотевични бури в следобедните часове. Той важи за София, София-област, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново,Пазарджик, Пловдив и Стара Загора.

На места количеството валежи ще е значително.

До вечерта вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад, ще е до умерен и с него ще прониква по-хладен въздух. Максималните температури ще са в широки граници: от 23 градуса в северозападните, до 33 на места в югоизточните райони.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Сутринта в отделни райони ще има мъгли или ниска облачност. Ще духа слаб северен вятър, който през нощта срещу понеделник ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максимални температури 27-30 градуса. Температурата на морската вода е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде предимно 3 бала.
Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след пладне облачността ще се увеличи и до края на деня ще има валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в Стара планина. Преди обяд вятърът ще е слаб от югозапад, след пладне ще се ориентира от северозапад и ще се усили. С него температурите ще се понижат. Максималната на височина 1200 метра ще бъде около 21 градуса, на 2000 метра – около 14.
През нощта срещу понеделник и в понеделник хладният въздух ще обхване цялата страна. Отново ще има валежи, все още по-съществени през нощта в отделни райони в източната половина от страната, а през деня – по-слаби и на малко места, само в Родопите. Ще духа предимно умерен запад-северозападен вятър, който до вечерта ще отслабне.

Във вторник облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево време, почти без валежи. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 26 и 31 градуса.