Кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов даде под наем язовир за 2 стотинки на квадратен метър, стана ясно от обява на сайта на общината. Той е разположен на 20 декара земя и се намира в село Габра.

„Язовир „Тараторското“ беше даден под наем за 1500 лв. на месец преди няколко години. След като жената на наемателя Галя Борисова стана общински съветник от ВМРО, наемът беше прекратен. Развалиха договора, като обяснението бе, че съдържателят имал затруднения и не плащал“, разказват пред Lupa.bg местни жители.

Веднага след това е обявен нов търг, като самата обява за него е качена на сайта на общината на 13 август. Според хорската мълва групата на ВМРО в местния парламент искала да се отдаде под наем дори на още по-ниска цена – за 100 лв. на месец. Техните колеги обаче възроптали и поискали новият наемател да плаща минимум по 400 лв. на месец.

„Представяте ли си 400 лв. наем на месец за 20 декара язовир за 10 години?! Или казано иначе по 2 стотинки на квадрат на месец. Новият наемател е подставено лице“, твърдят жители на Елин Пелин.

Язовир „Тараторското“ ще се ползва за спортен риболов. Най-вероятно ще генерира високи приходи само от таксите, които ще се вземат от посетителите му. Печалбите за новия наемател ще са факт, както и загубите за общината, която събира пари да спаси газовото си дружество от фалит.

източник:Lupa.bg