От ДПС не се сещали какво точно трябва да каже той през комисията

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган не е поканен в комисията „Росенец“. От ДПС не се сещали какво точно трябва да каже той през комисията. Това стана ясно от думите на депутата от Движението Хамид Хамид пред БНР.

„Да напомня на председателя на тази комисия, че четирима човека няма как да вземат такова решение. Той след това го е признал, че решението е взето при липса на кворум, т.е. няма такова решение. Евентуално може да бъде направен нов опит, но какво трябва да каже г-н Доган на тази комисия, че не се сещам. Там са всички документи от всички държавни институции. Тази база си има собственици, които могат да бъдат изслушани“, заобяснява той.

Според него има сатанизиране на ДПС, което не е нещо ново, но подчерта, че това ги правело по-силни, а поведението им нямало нужда от корекция.

От думите му стана ясно, че ДПС няма взето нарочно становище по въпроса дали изборите през ноември да бъдат на една дата, или поотделно – парламентарни и президентски.

Хамид Хамид подчерта, че Движението за права и свободи ще подкрепи приемането на допълнителни средства за пенсионерите в бюджета.

По повод евентуален политически проект на двамата министри Асен Василев и Кирил Петков, Хамид отговори, че ДПС не се смущавали от появата на нови политически проекти.

fakti.bg