Народът може да гласува, но не може да избира. Никого не избира. Всичко се свежда до моментната битка за собственост, която я видяхме. Вижда се кои бяха вкарани в затвора, кои бяха пратени в Дубай, на кои им взеха бизнеса. Докато олигархията не се разбере помежду си, ще продължи кризата, възможно е да има четвърти избори, пети избори, докато някой не стане мажоритарен собственик на парламента. Това заяви журналистът Валери Найденов пред Нова телевизия.

Тази криза не е нещо уникално за България. В някои държави се случват по пет-шест пъти – в Италия, Франция, Белгия, Холандия. Но ако се върнем по-назад това е кризата, същата парламентарна криза при същата избирателна система, която докарва и Хитлер на власт, и Мусолини на власт, и точно същата криза имаме и в България преди превратите през 1923 и 1934 г. Тази система превръща партиите в едни истерични котки, които си съскат помежду си и по никакъв начин не мога да се разберат по никакъв начин. При такава система олигархията си назначава депутатите, посочи още той.

Според мен, парламентът от доста години е приватизиран. Проблемът му в момента е, че няма мажоритарен собственик, категоричен е журналистът.

Много инвеститори в проектите вътре са в кървава война помежду си. Олигархията се сби много, много хора пострадаха от тези, които държат собствеността в България, събраха сили, оформиха проекти, заеха се с с технологии за контрол на тълпите чрез интернет. И благодарение на партийно-листовата избирателна система вкараха своите проекти в парламента, за да продължат същата битка, която водят за имотите си извън парламента, коментира той.

frognews.bg