И в деня на Съединението, престрелките между експремиерът Бойко Борисов и президента Румен Радев не спират. Часове след като държавният глава коменира изказването на лидера на ГЕРБ, че живеем в диктатура по следния начин: „Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор“, бившият министър-председател също му отвърна остро.

„Толкова много неща мога да му кажа на новия главен прокурор за Радев и неговите приближени…“, каза Бойко Борисов по време на посещение в Пловдив. „Очаквахме, че поне на днешния ден, този, който по Конституция е призван да потушава острия дебат на политическите партии – защото това е смисълът на демокрацията, целта на президентската институция, ще успее да потуши неразбирателствата… Имали сме такива президенти като д-р Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов, Плевнелиев, които са успявали да намалят напрежението, да правят срещи и накрая да излезе държавата от кризата. Защото днес – когато сме в Пловдив – всички помним историята. Кой е бил против Съединението на България и кои имат изгода България да е толкова безпомощна“, подчерта Бойко Борисов в отговор на острите критики на президента Радев.

„Днес президентът Радев казва, че най-важните ми думи щели да бъдат пред новия главен прокурор. Откъде знаеш кой ще е новият главен прокурор? Кой ще е той и защо точно моите думи? За твоите думи да попитат – за торбичките на Пламен Узунов. Може първо този нов главен прокурор тях да попита. Или за всичките ти там далавери на твоя кръг“, посочи Борсов, цитиран от Нова тв.

Лидерът на ГЕРБ допълни: „Той отсега знае какви задачи ще даде и на главния прокурор. Затова е този зор да се сменят прокурорите. Мен не ме е страх. Толкова много неща мога да кажа на новия главен прокурор за Радев и неговата компания, че разговорът ще тръгне в друга посока“, каза Борисов.